Nu er de alle vegne, skålene. Og der er sat ord på deres tilstedeværelse, de hedder ting som Acai bowls, Smoothie bowls, breakfast bowls, Buddha bowls, Rainbow bowls og poke bowls.
En Poke Bowl -“poke – sushi in a bowl” – er en hawiianske sundhedsskål, der kan betegnes som en dekonstrueret omgang sushi. Det handler blot om kreativitet og smagspræference, når du selv sammensætter din sundhedsbowl. Så er du til laks, ris og edamamebønner toppet med avokado, ananas og sprøde wonton-ships, eller foretrækker du confiteret andelår suppleret med blomkålsris, sukkerærter, syltede ingefær og teriyaki-mayo. Hov der blev jeg lige mega sulten.
Se en skøn opskrift på Poke Bowl med tun, avokado, edamemebønner og chilidressing nederst på siden
Fordi et spisebord kan dækkes uden kniv, gaffel, fade eller tallerkener – men uden en skål og en ske kunne ting godt blive komplicerede.
”Skålmad” er ‘hot’ disse dage. Fra orientalske udonretter til skåle fyldt med den daglige friske fisk og grøntsager til den trøstende varme af lækker suppe. Eller endda din daglige morgenyoghurt.
Kort sagt: masser af muligheder!
MEAL x3 stentøjsstel indeholder skeer og skåle i tre former, farver og størrelser, med den mindste skål, der udgør den perfekte beholder til din te.
Blandingen og matchningen af farver, former, størrelser og – selvfølgelig – ingredienser er helt op til dig.
Opskrift: POKE BOWL med tun, avokado, edamamebønner og chilidressing
Dette er min ynglingsopskrift som jeg har fundet hos Madbanditten – den smager så skønt.
POKE BOWL – 1 PERSON
- 130 g fersk tun
- 1 spsk tamari (glutenfri soja)
- 1 ½ tsk risvinseddike
- 1 tsk sesamolie
- ½ tsk chiliflager
- 2 dl blomkålsris
- 2 stængler forårsløg
- ½ avocado
- 50 g edamamebønner, optøede
- lidt agurk
- evt. tangsalat (kan købes hos fiskehandleren eller udelades)
- sesamfrø til drys
- chilimayo (mayo rørt med paprika og chili eller lidt sriracha, selvom den indeholder lidt sukker ;-))
- ekstra tamari
- evt. lidt lime til at squeeze over
SÅDAN
1. Skær tunen i tern og kom det i en frysepose2. Bland en marinade af tamari, risvinseddike, sesamolie og chiliflager og hæld den over tunen. Lad tunen marinere lidt, gerne i et par timer
3. Skær avocado og agurk i tynde skiver eller i tern
4. Anret din Poke Bowl med blomkålsris i bunden (stænk evt. lidt tamari over) og anret så tunen, avokado, hakkede forårsløg, tangsalat og edamamebønner ovenpå.
5. Drys med sesamfrø og server med ekstra tamari og chilimayo
Find flere skønne opskrifter på www.madbanditten.dk