BO SMÅT & GODT

Minimizing

Downsizing

Det kan være en udfordring at få indretningen til at gå op i en højere helhed, når pladsen er trang og ønskerne mange. Med de rigtige løsninger kan det lade sig gøre at skabe et lækkert og praktisk hjem. Sørg for at indrette enkelt med gangplads omkring dine møbler, det giver en fornemmelse af plads.

Et super godt tip, som jeg altid prøver at huske når jeg selv skal forny min bolig, er at rykke især de større møbler ud fra væggen. Der skal ikke så meget til, bare flyt sofaen nogle centimeter ud fra væggen, prøv det, det gør en del forskel. Prøv at flytte sofaen en meter ud i rummet, hæng en reol op bagved, så har du også plads til bøger og nips.

Det gælder i alle rum, flyt spisebordet væk fra væggen og skab i stedet en lille ø.

madamstoltz-wall-lamp-w-shelf

Madam Stoltz Væglampe med hylde

Udnyt væggen

Et andet godt tip er at udnytte væggen, så du får mere gulvplads. I stedet for at placere små borde som natborde på gulvet, så find et der kan hænge på væggen.

Muubs Kommode 22

Opbevaring

Der er sjældent særligt meget garderobeplads i små lejligheder. Du kan få ekstra plads med at købe eller lave et tøjstativ og lade noget tøj hænge fremme. Suppler med en høj smal opbevaring til småting og sko. Muubs laver en skøn rå kommode, der er høj og slank med 5 rummelige skuffer.

Store kurve og kasser kan rumme en masse, der ellers vil give boligen et rodet udtryk. Et skøn kurv med låg går at tingene ikke bliver støvede og kan samtidigt bruges til afsætning. Match kasser, kurve og bokse, så det ikke bliver en rodet affære.

Se det fine udvalg af kurve her

Store spejle

Det handler lidt om at narre øjet, f.eks kan store spejle give en illusion om at rummet er dobbelt så stort. Lige nu er både enkle store runde spejle, som spejl Copenhagen fra Muubs, og dekorative spejle in.

Nordal Solspejl

Møbler med flere funktioner

Har du en lille spisekrog eller entre, så vælg f.eks en bænk med opbevaringsplads – Hûbsch laver den fineste bænk med 2 gode skuffer. Bloomingville har designet en fint lille sofabord / afsætningsbord ALBA med indbygget opbevaringsplads til småting som fjernbetjeningen eller blade.

Hûbsch Bænk med hynde & skuffer

Skamler & puffer

Skamlen og puffen er skøn i en lille bolig – og lidt overset. Brug den som sofabord, sidebord, ekstra stol til gæster. Kan oftest stables, fylder minimalt og pynter mere en klapstole.

Se skamler og puffer her.